Climate Ready Barcelona es posa en marxa per crear solucions innovadores i ajudar a les ciutats a adaptar-se al canvi climàtic - Climate Ready Barcelona
Vés al contingut

Climate Ready Barcelona es posa en marxa per crear solucions innovadores i ajudar a les ciutats a adaptar-se al canvi climàtic

2 min

El projecte europeu Climate Ready Barcelona va començar a caminar oficialment el passat dijous 6 de juliol amb la trobada inicial de les entitats sòcies: ABD, l’Associació Ecoserveis, l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’enginyeria CIMNE i Bit Genoma Solucions Digitals.

Climate-Ready Barcelona busca donar suport a les persones residents de la ciutat de Barcelona per adaptar-se i preparar-se davant dels impactes del canvi climàtic i els reptes energètics associats. El projecte vol oferir serveis innovadors de conscienciació energètica per a les persones usuàries dels Punts d’Assessorament Energètic (PAE) i desenvolupar un mapa de la vulnerabilitat climàtica de les llars basat en dades per ajudar a la ciutat a prendre decisions relacionades amb el clima. A més, es recopilaran i analitzaran dades per tal d’emetre recomanacions perquè els responsables polítics locals puguin posar en marxa intervencions contra la desigualtat climàtica que, alhora, s’integraran amb accions personalitzades d’assessorament energètic per promoure la rehabilitació energètica dels edificis i el desenvolupament de plans de sobirania energètica.

Així, en la primera trobada es van compartir els objectius i principals accions previstes dins dels diferents blocs del projecte, des de la coordinació, el pressupost o la comunicació fins al desenvolupament dels productes resultants com són el mapa de vulnerabilitat en l’habitatge, la millora de l’aplicació La Meva Energia o les recomanacions polítiques que han de servir per fer un pla d’acció per a l’adaptació al canvi climàtic.

El projecte es durà a terme fins al juliol de 2025 i compta amb el finançament de l’ICLEI Action Fund.

Sobre ICLEI 

ICLEI Local Governments for Sustainability és una xarxa global de més de 2.500 governs locals i regionals compromesos amb el desenvolupament sostenible de les ciutats i activa en més de 125 països. ICLEI Europa dóna suport als governs locals implementant el Pacte Verd europeu (European Green Deal), l’estratègia global de la UE per a la neutralitat climàtica que busca construir comunitats més resilients i equitatives.