El Projecte - Climate Ready Barcelona
Vés al contingut

El Projecte

De què tracta Climate Ready Barcelona?

Climate Ready Barcelona és un projecte europeu que pretén ajudar la ciutadania i les administracions a preparar-se i adaptar-se als efectes del canvi climàtic i la crisi energètica.

El projecte treballarà en solucions tecnològiques per millorar els serveis d’assessorament energètic actuals de Barcelona, amb l’objectiu d’abordar la vulnerabilitat energètica i climàtica a nivell municipal.

Les eines creades pel projecte també serviran per conscienciar sobre el canvi climàtic i ajudar els i les responsables polítiques a prendre decisions informades per adaptar la ciutat de Barcelona als seus efectes.

El projecte Climate Ready Barcelona

Mitjançant la generació d’eines que recullen, analitzen i milloren dades sobre el clima i la vulnerabilitat energètica, Climate Ready Barcelona podrà oferir informació útil als Punts d’Assessorament Energètic (PAE) i a l’Ajuntament de Barcelona, tot millorant el servei dels PAE per garantir el dret a l’energia de la ciutadania i donar suport als ens públics en el desenvolupament de polítiques de rehabilitació energètica d’edificis i plans de sobirania energètica.

Objectius

Climate Ready Barcelona va començar el 2023 i s'allargarà fins al 2025 per aportar les següents solucions i propostes

App La meva energia

El desenvolupament de noves funcionalitats per a l’app La Meva Energia, que és una eina utilitzada pels Punts d’Assessorament Energètic (PAE) de Barcelona dissenyada per comunicar i donar suport a la ciutadania afectada per la vulnerabilitat energètica.

Mapa de vulnerabilitat climàtica

Elaboració d’un mapa de vulnerabilitat de l’habitatge a Barcelona per identificar característiques específiques que influeixen en l’impacte del canvi climàtic i l’ús de l’energia als diferents barris.

Recomanacions polítiques

La creació d’un conjunt de recomanacions polítiques basades en les lliçons apreses de la implementació de l’app La Meva Energia i el mapa de vulnerabilitat, destinades a afavorir mesures d’adaptació i mitigació al canvi climàtic en les polítiques d’habitatge i per donar suport als programes de rehabilitació energètica d’edificis i als plans de sobirania energètica.

Mitjançant la millora dels serveis d’assessorament energètic dels PAE, la creació d’un mapa de vulnerabilitat climàtica i la recopil·lació de recomanacions polítiques, Climate Ready Barcelona pretén facilitar mesures sostenibles i proactives per mitigar els impactes del canvi climàtic i la crisi energètica associada a la ciutat de Barcelona.

Qui participa en el projecte?

Climate Ready Barcelona és un projecte europeu que compta amb la participació i col·laboració de les següents organitzacions:

Climate Ready Barcelona està finançat per Local Governments for Sustainability (ICLEI) amb el suport de Google