Creant col·laboracions: Climate Ready Barcelona es reuneix amb els serveis municipals per identificar sinergies en la lluita contra la pobresa energètica - Climate Ready Barcelona
Vés al contingut

Creant col·laboracions: Climate Ready Barcelona es reuneix amb els serveis municipals per identificar sinergies en la lluita contra la pobresa energètica

3 min

El passat 12 de març, les entitats sòcies de Climate Ready Barcelona (CR BCN) es van reunir amb representants de diversos organismes i departaments de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu de la reunió era identificar quines eren les necessitats de l’administració que l’aplicació La Meva Energía i el mapa de vulnerabilitat climàtica podrien satisfer, així com conèixer quina informació i dades es poden recollir de l’administració per utilitzar-les en el desenvolupament dels productes del CR BCN.

L’acte va tenir lloc a Torre Jussana amb la participació d’unes 20 persones d’Ecoserveis, ABD, Bitgenoma, CIMNE, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea de Drets Socials, l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, l’Agència Local d’Energia de Barcelona, ​​l’Agència de Salut Pública de Barcelona i representants dels Punts d’Assessorament Energètic de Barcelona (PAE).

La sessió va començar amb una presentació sobre l’aplicació La Meva Energia i el mapa de vulnerabilitat climàtica en què està treballant l’equip. A continuació, les persones assistents es van centrar en què podrien oferir aquests productes als serveis municipals per millorar la seva atenció a la ciutadania i per millorar els plans i polítiques públiques. També es va discutir quines informacions i dades útils podrien proporcionar aquests organismes i departaments per al funcionament de l’app i el mapa de vulnerabilitat. Alguns exemples de les funcionalitats discutides van ser: obtenir dades desagregades de vulnerabilitat i pobresa energètica, predir la probabilitat que un resident d’un edifici determinat necessiti serveis socials, planificar rutes ombrejades als refugis climàtics, identificar possibles intervencions de rehabilitació i autoconsum i crear un índex per avaluar com el clima afecta la salut. Els serveis municipals van oferir informació sobre criteris de rehabilitació, dades de pobresa energètica relacionades amb la joventut i distribuïdes per zones i barris, riscos de temperatura, dades de mobilitat per barri i usuaris/es potencials dels PAE, entre d’altres.

A través d’una dinàmica col·laborativa, els i les professionals de l’equip de CR BCN i dels serveis municipals van assenyalar alguns reptes, com: la identificació de persones en situació de vulnerabilitat, l’obtenció de més informació sobre l’ús i les característiques dels refugis climàtics, la capacitat de disposar d’una simulació de la demanda de calor d’un edifici, l’obtenció de dades en temps real per nodrir el Sistema de Vigilància del Canvi Climàtic i de la Salut, i la necessitat de reduir la burocràcia i ampliar la transparència dels PAE.

En aquesta sessió de co-creació, s’ha fet un altre pas rellevant per fer realitat l’app La Meva Energia i el mapa de vulnerabilitat, conduint cap a una Barcelona més resilient al clima i aportant noves oportunitats i eines per lluitar contra la pobresa energètica.

Més notícies