La meva energia - Climate Ready Barcelona
Vés al contingut
App La meva energia

App La Meva Energia

La Meva Energia App és un servei prestat pels Punts d'Assessorament Energètic (PAE) amb l'objectiu de proporcionar un mètode de comunicació més directe i fàcil entre les persones usuàries, i els consultors i consultores dels PAE

Què són els Punts d'Assessorament Energètic (PAE) de Barcelona?

Barcelona compta amb 12 PAE a la ciutat propietat de l’Ajuntament de Barcelona, coordinats per l’Associació Ecoserveis i l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i gestionats per diferents entitats.

Els PAE es van establir per primera vegada l’any 2017 per l’Ajuntament de Barcelona. Són un servei públic gratuït que ajuda a tota la ciutadania, i especialment a aquelles persones amb dificultats d’accés a l’energia, a garantir la preservació dels seus drets energètics. A més, els PAE també actuen com a eixos d’informació per a la ciutadania en relació amb el programa de rehabilitació energètica d’habitatges de Barcelona i les seves subvencions vinculades.

Què farà Climate Ready Barcelona amb l’app La Meva Energia?

Climate Ready Barcelona desenvoluparà noves funcionalitats per a La Meva Energia amb l’objectiu de millorar els serveis dels PAE i ajudar les persones usuàries dels PAE a processar i resoldre les seves demandes relacionades amb l’energia, permetent una assistència telemàtica, ràpida i fàcil, culminant en un sistema més eficient per fer front a la vulnerabilitat energètica i climàtica al municipi de Barcelona.

Les noves característiques de l’aplicació permetràn rebre notificacions d’esdeveniments importants (incloses alertes administratives o meteorològiques), descarregar i carregar informació i documents per completar els tràmits, programar reunions amb les PAE, i fer preguntes i accedir a informació de contacte. Més concretament, l’aplicació comptarà amb una àrea privada on les persones usuàries podran participar en enquestes de vulnerabilitat i supervisar els processos en curs i el seu estat, rebre notificacions automatitzades de tasques recurrents, accedir a un registre històric d’aquestes notificacions i rebre avisos d’atenció  ciutadana personalitzats en funció de les seves característiques, com ara l’edat i l’adreça, informant sobre les onades de calor, la disponibilitat de refugis climàtics propers i molt més. A més, inclourà una àrea privada per als professionals dels PAE per fer el seguiment de l’atenció prestada a les persones usuàries, l’estat de les tasques programades i comprovar la documentació intercanviada.

A més, les noves funcionalitats de La Meva Energia permetran recollir, accedir i analitzar dades de Barcelona sobre vulnerabilitat energètica i climàtica, aportant informació i lliçons apreses per millorar i orientar l’elaboració de polítiques sobre vulnerabilitat climàtica i energètica.

La creació de l’eina serà el resultat d’un procés de co-disseny, validació amb persones expertes i un estudi exploratori sobre les necessitats dels PAE i de les persones usuàries dels PAE que tindran com a objectiu definir els requisits i funcionalitats de l’app.